Görüş Bildir

Menbiç'te yaşamını yitiren 1 Amerikalı YPG'linin kimliği daha açıklandı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Menbiç ilçesinin IŞİD'den alınması operasyonunda yaşamını yitiren Amerika vatandaşı bir YPG'linin daha kimliği açıklandı. Menbiç'te yürütülen operasyon sırasında, 10 Ağustos'ta 'Amed Kobani' kod adını kullanan William Savage adlı bir Amerikalının ağır yaralandığı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Menbiç'te yaşamını yitiren 1 Amerikalı YPG'linin kimliği daha açıklandı
Menbiç'in IŞİD'den geri alınması için 1 Haziran'da Demokratik Suriye Güçleri ile Menbiç Askeri Meclisinin Koalisyon güçlerinin hava desteğinde başlattığı ve 12 Ağustos'ta sona eren operasyonda YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir Amerika vatandaşının daha yaşamını yitirdiği açıklandı. Suriye'deki Kürt sitelerinde yer alan habere göre, 'Amed Kobani' kod adını kullanan William Savage adlı bir Amerikalı savaşçının öldüğü belirtildi. Amerika vatandaşı Savage'nin 2015 yılında YPG'ye katıldığı ve 10 Ağustos'ta Menbiç'teki çatışmada ağır yaralandığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.
Menbiç'te 1 Haziran'da başlayan ve 12 Ağustos'ta Menbiç ilçe merkezi ile yaklaşık 200 köyün IŞİD'den geri alınması ile sonuçlanan operasyonda şimdiye kadar Amerika ve Avrupalı olup YPG ile birlikte gönüllü olarak çatışmalara katılarak yaşamını yitirenlerin sayısı 5 olarak açıklandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi