Görüş Bildir

Mübarek aklandı, Mısır yine karıştı

Mısır'ın başkenti Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in aklanmasına tepki gösteren binlerce eylemciye müdahale eden güvenlik güçleri 2 kişiyi öldürdü, 15 göstericiyi de yaraladı.

Mübarek aklandı, Mısır yine karıştı
Mısır'ın başkenti Kahire'de, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in aklanmasına tepki gösteren yaklaşık 3 bin kişi Tahrir Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe engel olmak isteyen güvenlik güçlerine direnen göstericiler, polisle çatıştı. Mısır'dan yayın yapan Daily News'de verilen habere göre çatışmaya rağmen, göstericilerin Tahrir Meydanı'na girişlere engel olan güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında 2 gösterici yaşamını yitirirken, en az 15 gösterici yaralandı, çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.

                              

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre; ölenlerin hepsi 24 ile 29 yaş arasında erkek, yaralılar ise halen 3 farklı hastanede tedavi görüyor.

MÜBAREKİN BERAATINI İÇLERİNE SİNDİREMEDİLER Cesurlar için Özgürlük adlı sivil toplum örgütünden yapılan açıklamaya göre ölenlerden 29 yaşındaki Tamer Abdulfattah 6 kurşun ile vuruldu ve bunlardan 3'ü başına, göğsüne ve boğazına isabet etti. Yine açıklamaya göre; 24 yaşındaki Ramy Abdulaziz ise göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Gelen bilgiler arasında, her ikisinin de gerçek kurşunlarla öldüğü yer alıyor. Ölenlerin arasında 14 yaşında bir çocuğun olduğu iddia edilse de bilgi gerek sağlık görevlileri gerekse sivil toplum örgütleri temsilcilerince henüz doğrulanmadı.

2011'deki olaylarda göstericilerin öldürülmesi emrini vermek ve yolsuzlukla suçlanan Hüsnü Mübarek beraat etmiş; kararın açıklanmasının ardından Mübarek yanlıları sevinç gösterilerinde bulunmuştu. Mübarek, hakkında başka bir mahkumiyet kararı bulunduğu için halen cezaevinde.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi