Görüş Bildir

Musul çembere alındı

Musul’un doğu yakasından sonra batı kısmını da IŞİD’den almak için harekete geçen Irak güvenlik güçleri örgütün Musul ile Telâfer arasında kullandığı ikmal yolunu ele geçirdi. Böylelikle Musul, Irak ordusunca dört yönden de kuşatılmış oldu.

Musul çembere alındı

Güvenlik kaynakları, Irak güvenlik güçlerinin Musul ile Telâfer arasındaki yolu ele geçirdiğini söyledi. Daha önce Irak ordusu Musul kent merkezini kuzey, doğu ve güneyden olmak üzere 3 yönden kuşatmıştı. Ancak Musul'un 60 kilometre batısında bulunan ve hâlâ IŞİD'in elinde olan Telâfer ile Musul arasındaki yol örgütün elindeydi.

Aynı kaynaklar, ordunun 9. tümenin Musul kentinin batıdan girişi olan Şam Kapı bölgesine ulaştığını ve Telâfer’e giden yolları kestiğini belirtti.

ÇEMBERE ALINDI

Kaynaklar, güvenlik güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların kentin batısındaki Vadi Hacar bölgesinde yoğunlaştığını söyledi.

Örgütün kesin nişancılarının, ordunun ilerleyişini yavaşlattığı da belirtiliyor.

Irak güvenlik güçleri, Musul'un IŞİD’den kurtarılması için 17 Ekim 2016'da askeri operasyon başlatmıştı. Ordu birlikleri 24 Ocak 2017'de kentin doğu yakasında denetimi sağlamıştı. Irak Başbakanı Haydar İbadi 19 Şubat 2017'de Dicle Nehri'nin ikiye böldüğü kentin batı yakasının da örgütten geri alınması için askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. IŞİD, Musul kentini Haziran 2014'te ele geçirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi