Görüş Bildir

Musul'da katliam yaşanıyor

Irak İnsan Hakları İzleme Merkezi, Musul kent merkezinin batı yakasındaki çatışmalarda sivil ölümlerinde korkunç derecede artış olduğunu belirtti.

Musul'da katliam yaşanıyor

Irak İnsan Hakları İzleme Merkezi, Musul’un batısındaki çatışmalarda sivil kayıpların son derece arttığı uyarısında bulundu.

İnsan Hakları İzleme Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Musul kent merkezinin batı yakasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı korkunç derecede artış gösteriyor. Bununla birlikte çatışmaların şiddetlenmesiyle birlikte evlerinden olan birçok sivil ise sığınmacı kamplarına gidiyor." ifadeleri kullanıldı.

ÖLÜMLER KORKUNÇ DERECEDE ARTTI

Açıklamada uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu terör örgütü DEAŞ'ın hedeflerinin vurulmaya çalışıldığı batı yakasının iç kesimindeki Faruk Mahallesi'nde 29 sivilin öldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Batı yakasındaki bir kaynaktan elimize geçen bilgi, göre şimdiye kadar 439 sivilin hayatını kaybettiğini gösterirken, diğer bir kaynak da ise bu sayının 700 olduğunu belirtti. DEAŞ'ın elinde tuttuğu bölgelerden gelen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek zor." ifadesi kullanıldı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 19 Şubat'ta Musul kent merkezinin batı yakasının geri alınması için askeri operasyonun başladığını duyurmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi