Görüş Bildir

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Irak Savunma Bakanı Ubeydi, Musul'u kurtarma operasyonunun sorunsuz ve başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonunun sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek güney bölgesinde 16 köyün geri alındığını söyledi.

Ubeydi, Musul'un Mahmur ilçesindeki Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığını ziyaret ederek oradaki askeri yetkililerle bir araya geldi.

Askeri yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Ubeydi, Musul'un güneyinde devam eden operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ettiğini aktaran Ubeydi, kentin güney bölgesinde devam eden operasyonlar sonucu 16 köyün geri alındığını ifade etti.

Kent merkezini kurtarma operasyonunun tarihi belirlendi

Ubeydi, ayrıntıya değinmeden kent merkezinin geri alınması için yapılacak operasyonun tarihine karar verildiğini belirtti.

Hazırlıklar konusunda Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı ve Peşmerge güçleri arasında büyük bir dayanışma olduğunu vurgulayan Ubeydi şunları kaydetti:

“DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

"Kürdistan hükümeti ile dayanışma içerisindeyiz. Kürdistan Başkanı (Mesut) Barzani, daha önce Ninova Ortak Operasyonlar Komutanı ile bir araya gelerek ikili dayanışmanın güçlendirilmesi vurgusu yaptı. Askerlerimiz, Musul'un diğer bölgelerinde operasyon başlatmak için Kürdistan'ın kontrolündeki bölgelerden istifa edecektir. Bu durum, güçlerimizin Musul'un diğer bölgelerinde de kolay bir şekilde ilerleme kaydetmesine vesile olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi