'NATO ikmal yolları yeniden açılacak'

Pakistan Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Kamaz Zaman Karia, Kasım 2011'den beri kapalı tutulan NATO ikmal yollarının yeniden açılacağını söyledi.

'NATO ikmal yolları yeniden açılacak'

Karia, söz konusu kararın, Başbakan Raja Pervez Eshraf başkanlığında bir araya gelen bazı bakanlar, Pakistan Ordu Komutanı General Eşfak Kayani ve Pakistan İstihbarat Teşkilatı (ISI) Başkanı Zaheer ul-İslam'ın katıldığı toplantıda alındığını belirtti.

Karia, NATO ve ABD arasında bir daha buna benzer üzücü olayların yaşanmamasını umduklarını ifade ederek, ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistanlı meslektaşı Hina Rabbani Khar ile yaptığı telefon görüşmesinde, olayla ilgili ''üzüntülerini bildirmesinin'' ardından Pakistan, Afganistan'a tedarik yollarını yeniden açacağını duyurmuştu.

NATO helikopterlerinin kasım ayında Pakistan sınırını aşarak 24 askerin ölümüne yol açan karakol saldırısından sonra İslamabad yönetimi NATO ikmal yollarını kapatmıştı.

Afganistan'da 140 binden fazla askeri bulunan NATO güçlerine ikmalin yüzde 80'ine yakını Pakistan üzerinden sağlanıyordu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz