O tekne ile 100 kişinin umutları da kara sulara gömüldü

Yine Libya açıkları ve yeniden tekne faciası. havaların ısınması ile birlikte kaçak yollarla yurt dışına kaçmak isteyen göçmenlerin faciasına gün gün şahit olmaktayız. Son dakika gelen bilgilerde Libya açıklarında göçmen teknesinin battığı öğrenildi

O tekne ile 100 kişinin umutları da kara sulara gömüldü

Yine Libya açıkları ve yeniden tekne faciası. havaların ısınması ile birlikte kaçak yollarla yurt dışına kaçmak isteyen göçmenlerin faciasına gün gün şahit olmaktayız. Son dakika gelen bilgilerde Libya açıklarında göçmen teknesinin battığı, 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve 100 kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, Libya açıklarında Kaçak göçmen taşıyan teknenin alabora olması sonucu ilk belirlemelere göre en az 8 kişi öldü. Teknede bulunan yaklaşık 100 kişi de kayboldu.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'in İtalya ile Libya arasında kalan orta bölümünde bugün yapılan 12 ayrı kurtarma operasyonunda bin 650 göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Yılbaşından bu yana İtalya'ya Afrika üzerinden 61 bin 282 göçmen ulaşırken, yaklaşık bin 800 kişi ise hayatını kaybetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz