Görüş Bildir

ÖSO’nun Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarması

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesini terör örgütü DAEŞ’ten almasının ardından halkın evlerine geri dönebileceği güvenli şartları oluşturuyor.

ÖSO’nun Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarması

Halep kentinin kuzeyinde Cerablus’ta dün DAEŞ’e karşı başlattıkları operasyonda ilçe merkezini ve çevresini kısa sürede ele geçiren ÖSO, bölgede kontrolü tümüyle sağlamıştı.

DAEŞ militanlarının ilçeyi terk etmek zorunda kalırken ilçe merkezinde ve ana ikmal yollarında patlayıcılarla çok sayıda tuzaklama yapması nedeniyle ÖSO titiz bir çalışma yürütüyor.

Bomba düzeneklerinin bulunması muhtemel noktaları inceleyen ÖSO unsurları yer yer bunları kontrollü biçimde imha ediyor.

ÖSO, ilçe merkezinin girişlerinde de yoğun güvenlik önlemleri aldı. DAEŞ’in olası intihar saldırılarına karşı ÖSO savaşçıları yüksek bir duyarlılık gösteriyor.

AA muhabirine konuşan ÖSO komutanları, ilçedeki yaşamı kısa sürede normale döndüreceklerini, halkın en kısa sürede evlerine geri dönmeyi istediğini anlattı.

Bu arada, DAEŞ’ten ve çatışmalardan kaçan halkın bir bölümünün evlerine geri dönmeye başladığı görüldü.

Evine dönen Cerablus sakinlerinden Muhammed Kenkeri, bölgenin DAEŞ'ten temizlenmesine verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür etti.

Kenkeri, “Artık evimize dönebiliyoruz. İnsallah bu sükunet böyle korunur ve her şey normalleşir” dedi.

Adını belirtmek istemeyen Cerabluslu bir kadın da “Ben Cerablus’u yalnız başıma terk etmek zorunda kalmıtım. Geride annemi bırakmam gerekmişti. Şimdi ona kavuşacağım, sevinçliyim” dedi.

Cerablus’un ÖSO kontrolüne geçmesinden sonra, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da ilçe merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Aksakallı, yerel güçlerin ilçenin güvenliğinin sağlanması için aldığı tedbirleri değerlendirdi.

Bu arada, Gaziantep’in Karkamış sınır kapısının karşısındaki Suriye topraklarında, DAEŞ tarafından yollara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mühimmat ekipleri tarafında kontrollü biçimde imha ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri, “Fırat Kalkanı Operasyonu” çerçevesinde ÖSO’nun Cerablus bölgesinde dün başlayan harekatına destek veriyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün yaptığı açıklamada, Cerablus operasyonunun amacının DAEŞ ve YPG dahil Türkiye sınırlarının tüm terörist unsurlardan temizlenmesi, sınır güvenliğinin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması için gerekli adımların atılması olarak açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi