Görüş Bildir

Patriotlara onay çıktı

NATO üyeleri, iç savaş yaşanan Suriye'de, Türkiye'nin sınırlarını korumak için talep ettiği patriotları göndermeyi kabul etti.

Patriotlara onay çıktı

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada; ABD, Almanya ve Hollanda'nın füzeleri sağlama konusunda niyet beyan ettiği belirtildi. Fakat bu ülkelerin iç süreçlerinin de tamamlanması beklenecek. Füzelerin komutası Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'nda olacak. Füzeler sadece savunma amaçlı olarak konuşlandırılacak.

Toplantının ardından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, bugün sadece siyasi bir karar alındığını, füzelerle ilgili teknik detayların ise daha sonra görüşüleceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Bu karar, İttifak dayanışmasının ve birliğinin teyiden ve pratikte ortaya konulması bakımından önemlidir." ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, Amerikan yapımı patriotların önümüzdeki haftalarda Türkiye'nin güneydoğusunda kurulmaya başlanacağını bildirdiler. ABD, Hollanda ve Almanyal uzmanlar tarafından kurulacak sistemde kısa menzilli füzeleri durdurmak için patlayıcı olmayan mermiler kullanılacağını belirttiler.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Suriye yönetiminin milislere karşı kimyasal silah kullanmaya başvurmasından endişe ettiklerini belirterek, 'Böyle bir hareketin kesinlikle kabul edilemez,aksi halde en hızlı şekilde cevap veririz' açıklamasını yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi