Görüş Bildir

Peşmerge, Irak uçağına ateş açtı

Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında konuşlanan Permerge kampını gözetlediği iddia edilen Irak ordusuna ait keşif uçağına Peşmergeler tarafından ateş açıldığı öne sürüldü.

Peşmerge, Irak uçağına ateş açtı

Peşmerge yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Kerkük'e 10 kilometre mesafedeki Peşmerge karargahı üzerinde keşif uçuşu yaptığı iddia edilen Irak ordusuna ait uçağa uyarı ateşi açıldı. Açılan ateşin ardından keşif uçağının bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Irak kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Irak hükümeti ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki siyasi kriz, en son 16 Kasım'da Dicle Operasyon Gücü'nün Tuzhurmatu'da güvenliği üstlenmek istemesiyle doruğa çıkmış, Peşmerge gücü ile Irak ordusu karşı karşıya gelmişti. Taraflar arasındaki gerilimi sona erdirmek amacıyla Irak Meclis Başkanı Usame el Nuceyfi devreye girerek Irak Başbakanı Nuri Maliki ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşerek tarafları bir araya getirmişti. Taraflar arasında yapılan toplantılarda bir anlaşma metni üzerinde uzlaşılmasının ardından bölgede tansiyon düşmüştü. Ancak Maliki'nin uzlaşılan anlaşma metnini imzalamaması üzerine gerginlik yeniden tırmandı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi