Görüş Bildir

Peşmerge Musul’a hazırlanıyor

"Peşmerge, Musul'un özgürleştirilmesi operasyonuna gururla katılacaktır. Çünkü Musul kurtarılmadığı sürece çatışmalar durmayacaktır. Musul, DAEŞ militanları için önemli bir merkezdir. Militanlar, Suriye'den gelip kontrol noktalarımıza saldırı düzenliyor. Bu kaynak kurutulmadığı sürece DAEŞ bu bölgeden çekilmez"

Peşmerge Musul’a hazırlanıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Doğu Dicle Cephesi Peşmerge Komutanı Zaim Ali, Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul'un kurtarılması operasyonuna "gururla" katılacağını bildirdi.

Ali,   "Peşmerge, Musul'un özgürleştirilmesi operasyonuna gururla katılacaktır. Çünkü Musul kurtarılmadığı sürece çatışmalar durmayacaktır. Musul, DAEŞ militanları için önemli bir merkezdir. Militanlar, Suriye'den gelip kontrol noktalarımıza saldırı düzenliyor. Bu kaynak kurutulmadığı sürece DAEŞ bu bölgeden çekilmez. Ayrıca Suriye ve Irak sınırı kontrol edilmelidir. O nedenle Musul operasyonuna katılmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Musul operasyonunun, koalisyon güçlerinin yardımıyla olacağını dile getiren Ali, savaş uçaklarının harekattaki etkisi ve katkısının çok fazla olacağını belirterek, şöyle konuştu:

Operasyona katılacak                                       

"Irak ordusunun hazırlığı ne düzeydedir ve güçleri ne kadardır bilemiyorum. Ancak eğer iradeli olurlarsa Musul'u kolay bir şekilde kurtarabiliriz. Önemli olan sağlıklı bir planın yapılmasıdır. En uygun yöntem de şehrin ablukaya alınmasıdır. Askerin direkt kente yönelmesi doğru olmayacaktır. Öyle olursa çok kayıp verilir ve çok zaman alır. DAEŞ'in o kadar geniş bir cephede savunma yapabilecek gücü yok. Kürdistan, Irak ve bütün dünyaya buradan bir mesaj vermek istiyorum: Musul'u kurtarmak o kadar zor olmayacaktır."

Peşmerge Komutanı Zaim Ali, IKBY idaresi dışında kalan tüm "Kürt topraklarını" DAEŞ'ten kurtardıklarını sadece Musul'a bağlı Yezidilerin yaşadığı Sincar ilçesinin bir kısmının örgütün elinde kaldığını aktardı. Ali, "Emir gelmesi halinde Sincar'ı da tamamen kurtaracaklarını" kaydetti.

PKK ve KYB'ye tepki

PKK ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Sincar'da Peşmerge Bakanlığı'ndan bağımsız hareket etmelerini eleştiren Zaim Ali, "PKK ve KYB'nin şu anda Şengal (Sincar) Dağı'nda güçleri var. Buyursunlar gidip Şengal ilçesinin tamamını kurtarsınlar. Kendilerini bunun için tebrik ederiz. Ancak şu bilinmeli ki biz o bölgede olmazsak onlar duramaz. Şengal Dağı'nı da bırakıp çekilirler. Bu sözleri sorumluluk alarak söylüyorum" diye konuştu.

Savaşın devam ettiğine dikkati çeken Doğu Dicle Cephesi Peşmerge Komutanı Zaim Ali, DAEŞ'i Irak'ta kısa sürede tamamen temizlemek için ağır silah ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi