Görüş Bildir

Putin'den S-400 açıklaması

Putin, S 400 tartışması ile ilgili olarak, 'Türkiye'ye karşı adil olmayan bir yaklaşım' değerlendirmesinde bulundu

Putin'den S-400 açıklaması

St. Petersburg'ta konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin satın alacağı S-400 füzeleri nedeniyle yapılan tartışma ve F-35 savaş uçaklarının satışının engellenmesini eleştirdi. Putin, “Baskı enstrümanları, giderek daha fazla ülkeyi kapsıyor. Şimdi ise bizim S-400 sistemlerimizin alımıyla ilgili. Aslında oldukça garip, Türkiye, bir NATO üyesi olarak S-400 hava savunma sistemleriyle en gelişmiş ve abartmadan söylüyorum sınıfında dünyanın en iyisi olan bir sistemi almaya karar verdi. Ne olmuş yani? Bu bir suç mu?” şeklinde konuştu.

Başta Yunanistan'a teslim edilen S-300 sistemleri olmak üzere, başka NATO ülkelerine de silah temin ettiklerini anımsatan Putin, "Bu baskı durumunu açıklamakta zorlanıyorum. Bu, kesinlikle Türkiye'ye karşı adil olmayan bir yaklaşım" dedi.

ADİL OLMAYAN BİR YAKLAŞIM

Rusya Devlet Başkanı F-35 uçaklarının satışı ile ilgili tartışmalar konusunda da ""Türkiye bu konuda seçim yapma hakkına sahip. Fiyat ve kalite unsurlarını dikkate alarak ulusal çıkarlarını gözetecektir. Bağımsız bir devletin, almaya hazır olduğu ve bu durumda, güvenliğini sağlama konusunda son derece hassas bir ürünü almaya yönelik girişimini kısıtlama getirmeye hangi ülkenin hakkı var? Bence bu kesinlikle aşırı bir davranış" şeklinde konuştu.

Söz konusu baskılar nedeniyle Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin taşıdığı öneme vurgu yapan Putin, "Kesinlikle, birbirimizle sağlam, tam teşekkülü ve dostane bir ilişkiye ihtiyacımız var. Sayın Erdoğan'ı tanıdığım kadarıyla, birisinin kendisine yönelik baskı araçları kullanarak sonuç elde etmesi çok zor. Aksine, bu Sayın Erdoğan'ı daha da cesaretlendirecektir ve ulusal çıkarlarını gözeterek taviz vermeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi