Rus uçakları Azez'i vuruyor

Rus savaş uçakları Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı yaptı. İlçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füze düştü. En az 10 ölü var.

Rus uçakları Azez'i vuruyor

Rus jetleri Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı düzenledi. İlçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füze düştü. En az 10 ölü, çok sayıda da yaralı var.

Ayrıca, ilçenin doğusunda IŞİD'in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden yerel kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.

Yaralılar Kilis'e getirildi

Azez ve yakınlarındaki sivil yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarında yaralananlardan 10'u çocuk 35 kişi, Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirilerek ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının sağlık durumu ağır.

Azez ilçesine bağlı Yazıbağları Türkmen köyü yakınlarından sabah saatlerinde gelen uçak ve bomba sesleri, Kilis merkezinden de duyuldu. Seslerin ardından bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

Misket bombasıyla vurdu

  Azez ilçesindeki sivil savunma yetkilisi Ebu Muhammed, Rus uçaklarının Azez ilçesinin farklı noktaları ile Azez-Es Selame yoluna ''misket bombasıyla'' saldırdığını söyledi.

  Saldırıda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Muhammed, yaralıların Kilis'teki hastaneye sevk edildiğini kaydederek, "Ruslar sabahtan beri Azez ve çevresini yoğun bir şekilde bombalıyor" dedi.

    Rus savaş uçaklarının, Azez'de kadın doğun ve çocuk hastanesine de saldırdığını söyleyen Muhammed, Azez ilçesi çevresindeki tarım arazilerine de iki balistik füze düştüğünü aktardı. İlçede bir okulun da saldırıların hedefi olduğu, olayda yaralılar olduğu kaydedildi.

Siviller sınırda bekliyor

Rus savaş uçaklarının desteğiyle hareket eden Suriye rejim güçleri Halep ve çevresini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgeden kaçan sivillerin bir kısmı Azez'e giderken bir kısmı da Türkiye sınırında bekliyor.

Halep'te ilerleyen Esed güçleri, önceki hafta kent merkeziyle Türkiye'nin Gaziantep bağlantısını kesmişti. Halep’in merkezinde muhaliflerin denetimindeki bölgeler, batı kırsalı dışındaki tüm çevresiyle bağlantısını kaybetmişti. Böylece kuşatma tehlikesi de gündeme gelmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz