Görüş Bildir

Rus uçakları Halep'e adeta bombardıman yağdırıyor

Rus ordusuna ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te yönetim karşıtlarının tek çıkış noktası Handarat bölgesine yoğun hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Rus uçakları Halep'e adeta bombardıman yağdırıyor

Yerel kaynaklardan alınan bilgeye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin tek geçiş noktası Handarat bölgesine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Esed güçlerinin de karadan bölgeye havan topu ve topçu ateşiyle saldırdığı belirtilirken, Rus jetlerinin Kastallo yolunu da bombaladığı ifade edildi.

''Rusların tek hedefi, kenti kuşatmak''

Halep'teki Şehba Press Genel Yayın Yönetmeni Mamun Hatib, yaptığı açıklamada, Rusların tek hedefinin muhaliflerin kullandığı Kastillo-Handarat boğazının kontrolünü ele geçirip kentin kuşatılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Rejimin birkaç günden bu yana Rus jetlerinin hava desteğiyle söz konusu bölgeye yoğun bir şekilde saldırdığına değinen Hatib, ''Esed güçleri dün El Kudüs Tugayı ile İran ve Irak milisleriyle bölgeye saldırdı. Muhaliflerin direnciyle karşılaşan rejim güçleri büyük zayiat vererek bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı.'' ifadelerini kullandı. akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir