Görüş Bildir

Rusya: Saldırı Esad'ı indirme girişimi

ABD'nin Suriye'ye askeri operasyonuna ilişkin Rusya cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rusya: Saldırı Esad'ı indirme girişimi

 Suriye'de 3 farklı hedefin ABD ve müteffik güçleri tarafından bu sabah bombalanmasına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin operasyonun hemen ardından yaptığı açıklamada 'saldırının ilişkiler üzerinde yıkıcı sonuçları' olacağını açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği saldırıyı 'yasadışı' ve 'kabul edilemez' olarak niteledi. Lavrov, Batılı ülkelerin saldırıyla ilgili basında ve sosyal medyada yer alan bilgiler dışında hiçbir dayanağı bulunmadığını iddia etti.

'ESAD'I İNDİRME GİRİŞİMİ'

Rusya cephesinden bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova, "ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği saldırı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı koltuktan indirme ve Arap Baharı'nı yeniden canlandırma girişimi" yorumunda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zaharova, "Saldırının amacını mantık ve verimlilik açısından açıklamak imkansız. Bunu sadece 'Esad gitmeli' görüşüne ve 'Arap Baharı' düşüncesine dönerek açıklayabiliriz. Birkaç yıl önce uygulamak istedikleri bu düşünceleri yeniden canlandırmak ve bunu güç kullanarak gerçekleştirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi