Görüş Bildir

Rusya'da helikopter kazası: 18 kişi öldü

Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında 3'ü mürettebat 18 kişi yaşamını yitirdi. Mi-8 helikopteri, kalkış sırasında başka bir Mi-8'e sabitlenmiş bir kargoyla çarpıştı ve düştü. Yetkililer, pilot hatası veya teknik sorundan dolayı düşmüş olabileceğini belirtiyor.

Rusya'da helikopter kazası: 18 kişi öldü

Rusya'ya bağlı Sibirya'daki  Krasnoyarsk bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında 3'ü mürettebat 18 kişi yaşamını yitirdi. Mİ-8 tipi helikopterin petrol işçilerini taşıdığı öğrenildi.

Ön verilere göre kaza, Vankor sahasında yerel saatle 10:00 civarında meydana geldi ve helikopterde bulunan üç mürettebat ve 15 vardiyalı işçi hayatını kaybetti.

TASS Ajansı'nın emniyet yetkililerine dayandırdığı habere göre, Krasnoyarsk bölgesinde Utair havacılık şirketine ait helikopter, havalandıktan kısa süre sonra sert iniş yaptı. Yere çarpmanın etkisiyle alev alan helikopterdeki 18 kişi kurtarılamadı.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan haberde bölgenin acil servis temsilcisinin telefonla ajansa aktardığı haberde, "Utair firmasına ait Mi-8 helikopteri (on-board sayısı 25640) Vankor-Kharkasala rotası için kalkış sırasında, bir başka Mi-8 helikopterinin askı kablosuna bağlı bir kargoyla çarpıştı" denildi.

Helikopterdeki işçilerin, 1 numaralı petrol pompalama istasyonundan (Vankor) vardiyalı çalışanlar olduğunu belirtti.

İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR

Rus yetkililer, Krasnoyarsk bölgesindeki İgarka havaalanından kalkan helikopterin pilot hatası veya teknik sorundan dolayı düşmüş olabileceğini belirtiyor. Kazanın, havaalanından kalkan başka bir helikopterin taşıdığı yükle çarpışması sonucunda meydana gelmiş olabileceği ihtimali de araştırılıyor.

Öte yandan kurtarma ekipleri, helikopterin her iki kara kutusunun da bulunduğunu açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesindeki helikopter kazasında 18 kişinin hayatını kaybetmesiyle iligili Rusya devletine, halkına ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rusya Federasyonu Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk şehrinde işçileri taşıyan bir helikopterin düşmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Rusya Federasyonu devletine, halkına ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, başsağlığı mesajını sosyal medya hesabından Rusça olarak da paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi