Salahaddin'deki intihar saldırıları

Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde düzenlenen intihar eylemlerinde ölü sayısı 23'e yükseldi.

Salahaddin'deki intihar saldırıları

Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde düzenlenen iki intihar saldırısında ölü sayısının 23'e, yaralıların 58'e yükseldiği bildirildi.

Salahaddin İl Meclis Üyesi Münir Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tikrit'te kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda biri tuğgeneral rütbeli emniyet mensubu olmak üzere ölü sayısının 13'e, yaralıların 31'e yükseldiğini söyledi.

Salahaddin Operasyonları Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı Saad Muhammed ise Samarra kentindeki bir otoparkta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 10'a, yaralıların ise 27'ye yükseldiğini ifade etti. Muhammed, saldırıda hayatını kaybedenler ile yaralananlar arasında İranlı ziyaretçilerin bulunduğunu aktardı.

İNTİHAR SALDIRILARI

Yapılan ilk açıklamada kontrol noktasında 7 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı, Samarra'daki otoparkta bomba yüklü araçla düzenlenen intihar eyleminde ise İran uyruklu 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin 2014 Haziran ayında DEAŞ'ın eylemleri ve geniş bir alanda denetimi ele geçirmesi sürecinde etkisiz kalması ve örgütün ilerleyişini durduramaması ülkede büyük bir güvenlik krizine neden olmuştu. DEAŞ başta Samarra olmak üzere Şiilerin kutsal mekanlarının bulunduğu bölgelere yönelmiş, çok sayıda intihar eylemi gerçekleştirmişti.

Salahaddin, terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyon başlatılan Musul'un da yer aldığı Ninova vilayetine bitişik bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz