Savaşın içinde "zorunlu yaşam"

Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki Şam'ın Arbin Mahallesi'nde, rejim güçlerinin yoğun saldırılarına rağmen sosyal yaşam sürüyor

Savaşın içinde
ŞAM - Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki Şam'ın Arbin Mahallesi'nde, rejim güçlerinin yoğun saldırılarına rağmen sosyal yaşam devam ediyor.

Bölgedeki aktivistlerden Ebu Mazin,   Beşşar Esed güçlerinin birkaç aydan bu yana ağır silahlarla düzenlediği saldıra rağmen mahalle sakinlerinin çatışmaların olmadığı günlerde iş yerlerini açtığını ve müşterilerine hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

 Rejim güçlerinin yoğun şekilde devam eden kara ve hava saldırıları nedeniyle bazı vatandaşların bölgeyi terk ettiğini dile getiren Ebu Mazin, bombaların isabet ettiği birçok evin yerle bir olduğunu, çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

"SALDIRILAR NEDENİYLE GEREKMEDİKÇE SOKAĞA ÇIKILMIYOR" Bölgeyi terk etmeyen Suriyelilerin ise hava saldırıları nedeniyle gerekmedikçe sokağa çıkmadığını vurgulayan Ebu Mazin şunları kaydetti:

"Arbin'den çıkmayanlar zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bazen rejim güçleri bulunduğumuz bölgeleri ağır silahlarla vuruyor. Ama yapabileceğimiz bir şey yok, burası bizim topraklarımız, başka bir yere gidemeyiz. Onun için burada yaşamaya çalışıyoruz. Bölgede gıda, giyecek ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar evlerde odun ateşiyle hem yemeğini pişiriyor hem de ısınmaya çalışıyor. Bölgedeki lokantalar da odun ateşiyle yemeklerini pişiriyor. Arbin'de kalan herkes birbirini iyi tanıyor. Bazı silahlı muhalifler geceleri rejime karşı cephede savaşıyor, gündüzleri ise sosyal hayata geri dönüyor."

Cephede rejim güçlerine karşı savaştığını ifade eden İsmail Ebu Halil de "Geceleri diğer silahlı muhaliflerle omuz omuza savaşıyor, gündüzleri ise ailemle geçiriyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz