Görüş Bildir

Sınırda gerginlik

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, sınırdan kaçak eşya geçirdiği ileri sürülen kişiler ve yakınları ile askerler arasında gerginlik çıktı.

Sınırda gerginlik

Kaçakçılık yaptığı ileri sürülen kişilerin gözaltına alınmasına engel olmak isteyen grup, sınır hattındaki köylerine gelen askeri zırhlı aracı taş yağmuruna tuttu. Cep telefonu kameralarına yansıyan ve kimsenin yaralanmadığı gerginliğe neden olanların kimliklerinin saptanarak gözaltına alınacağı bildirildi.

SINIRDA GERGİNLİK SÜRÜYOR

Geçen cuma günü Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişlerine izin verilmeyen Suriyeliler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlikte 1 polis memurunun şehit olmasının ardından, pazar günü bu kez sınır hattında bulunan Buket Köyü'nde köylüler ile askerler arasında gerginlik yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre, devriye görevi yapan jandarma pazar günü öğleden sonra Suriye tarafından kaçak eşya getirenleri fark etti. Askerlerin 'Dur' ihtarına uymayan şüpheliler, yanlarındaki eşyalar ile sınır hattına yakın bir noktada bulunan Buket Köyü'ne kaçtı. Zırhlı araçlar ile köye gelen askerler, takip ettikleri şüphelileri ararken, çoğunluğu genç 30 kişilik grup taşlarla saldırmaya başladı. Gerginlikte zırhlı araçları taşlayan kalabalık, köye takviye ekiplerin geldiğini görünce dağılarak kayboldu. Cep telefonu kameralarına da yansıyan olayın ardından güvenlik güçleri, zırhlı araçlara taşlarla saldıran şüphelilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi