Görüş Bildir

Siyonistler Mescid-i Aksa'yı bastı

İşgal çetelerinin eşliğinde onlarca işgalci yahudi ve iki sözde milletvekili Mescid- i Aksa'ya baskın düzenledi.

Siyonistler Mescid-i Aksa'yı bastı

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinden Yehuda Glick ve Shuli Moalem eşliğinde  Mescid- i Aksa'ya baskın düzenledi.

Edinilen bilgilere göre, onlarca işgalci Yahudi bu sabah işgal çetelerinin eşliğinde El Mağaribe Kapısı'ndan geçerek  Mescid- i Aksa'ya girdi.

İşgal çetelerinin  Mescid- i Aksa'nın avlusunu adeta askeri kışlaya çevirdiği ve işgal altındaki topraklarda oturan siyonistlerden oluşan başka grupların da baskın için beklediği belirtildi.

Benyamin Netanyahu, iki buçuk yıl aradan sonra işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin  Mescid- i Aksa'ya girmelerine izin veren skandal bir karar almıştı.

 Mescid- i Aksa'yı bastı

Siyonist rejimi tarım bakanı Uri Ariel, dün sabah  Mescid- i Aksa'ya düzenlenen baskına katılarak kararın ardından  Mescid- i Aksa'ya giren ilk işgalci rejim bakanı oldu.

 Mescid- i Aksa'yı işgalci Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için işgalci Yahudileri  Mescid- i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal çetelerinin eşliğinde  Mescid- i Aksa'ya giren işgalci Yahudiler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal çetesi, işgalci Yahudilerin  Mescid- i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, işgalci Yahudiler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi