Görüş Bildir

Siyonizmin 'İslam' düşmanlığı

Beersheva Camisi avlusunda düzenlenmesi planlanan içki festivaline karşı Saadet Partisi'nin düzenlediği eyleme destek vermek için İstanbul'a gelen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, ''İsrail 1948 yılında bin 200 camiyi yıktı. Kalan camiler İsrail'in kontrolü altında ve camilerin İslami çehresini değiştirmeye çalışıyorlar. Bu camilerin bir kısmı ahır, bir kısmı lokanta ve bir kısmında içki satılıyor'' dedi.

Siyonizmin 'İslam' düşmanlığı

Beersheva Camisi avlusunda düzenlenmesi planlanan içki festivaline karşı Saadet Partisi'nin düzenlediği eyleme destek vermek için İstanbul'a gelen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, Filistin'deki camilerin genel durumları hakkında bilgiler verdi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na açıklama yapan Salah, ''İsrail 1948 yılında bin 200 camiyi yıktı. Bu yıkım İsrail'in kuruluşuna denk gelir. Buna rağmen onlarca cami ayakta kalmıştır. Bu kalan camiler İsrail'in kontrolü altında ve camilerin İslami çehresini değiştirmeye çalışıyorlar. Bu camilerin bir kısmı ahır, bir kısmı lokanta ve bir kısmında içki satılıyor'' dedi.

‘MUKADDES YERLER İŞGAL ALTINDA’

Salah, İslam'ın mukaddes mekanlarının İsrail Devleti tarafından işgal altında tutulduğunu ve amacı dışında kullanıma açıldığını belirterek, camilerin denetim altındaki camilerin büyük bir kısmının ''Ahır, lokanta, müze'' olarak kullanıldığını söyledi. İsrail'in eski camilerin onarımına izin vermediği ve yıkılmaya bıraktığını da dile getiren Salah, onarımını yapıp ibadete açılan iki caminin İsrail tarafından gece geç vakitlerde yıkıldığını açıkladı.

Beersheva Camisi'nin bu camilerden yalnızca bir tanesi olduğunun altını çizen Raid Salah, bu caminin müze statüsünde olduğunu ve içinde resim sergileri yapılıp, putların sergilendiğini sözlerine ekledi. Beersheva Camisi'nin yanında bulunan Müslüman mezarlığının ise İsrail tarafından günden güne yıkıldığını, yol ve otopark haline getirildiğini ifade etti. Salah, mezarlıkların büyük bir tehlike altında olduğunu ve İsrail tarafından imara açıldığını belirtti ve ''Mezarlıklar yerleşime açılıyor, yerlerine üniversiteler kuruluyor. Ramazan ayında bir yürüyüş gerçekleştirdik, dekanlığa seslendik. 'Eğitimi yaymaya, öğrenciye örnek olmaya çalışıyorsunuz, Müslümanları hiçe sayarak mezarlıklara üniversite yapıyorsunuz. Nerede sizin ilminiz' diye seslendik'' şeklinde konuştu.

‘MESCİDİ AKSA TEHLİKE ALTINDA’

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Salah, Mescid-i Aksa'nın da büyük bir tehlike altında olduğunu sözlerine ekleyerek şu açıklamalarda bulundu:

''Mescid- Aksa, zaten Kur'an- Kerim'de belirlenmiş bir alandır, biz alanın kendi içtihatlarımıza göre ayarlayamayız, Mescid-i Aksa 140 dönümlük bir alana sahiptir. Surlarla çevrili alanın tamamı Mescid-i Aksa'dır. İsrail, sadece kurşun ve altın kubbeli alanlar Mescid-i Aksa'dır, diğer alanlar herkese açıktır demektedir. Daha önce söylenmeyenleri de söylüyor İsrailliler, İsrail Meclis Başkanı, medyaya yaptığı açıklamada 'Gökten bir ateş topunun ineceğini ve Mescid-i Aksa'yı yakacağını, ondan sonra İsrail Devleti'nin tapınağı inşa etmek için bir bakanlık kuracağını' söylüyor.  Mabedin yıkılması için mecliste kurullar toplanıyor.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi