Son Dakika doğal afet! Leone'de 400 ölü, 600 kayıp

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de geçtiğimz haftadan bu yana yaşanan sel felaketi sonrasında mevcut torak kaymaları dahil felaketlerde 400'den fazla ölü ve 600'den fazla kayıp olduğu haberi dünya gündemine açıklandı.

Son Dakika doğal afet! Leone'de 400 ölü, 600 kayıp

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de geçtiğimz haftadan bu yana yaşanan sel felaketi sonrasında mevcut torak kaymaları dahil felaketlerde 400'den fazla ölü ve 600'den fazla kayıp olduğu haberi dünya gündemine açıklandı.

Başkent Freetown'da  meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e ulaşırken, BBC'ye konuşan bir hükümet yetkilisi en az 600 kişinin daha kayıp olduğunu söyledi. Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, büyük bir yıkım yaşadıklarını belirterek acil yardım çağrısında bulundu. Afet bölgesinde 400'e yakın kişinin hayatını kaybettiği yetkililer tarafından doğrulanmış durumda.

Sağ durumda birinin bulunabilmesi için zamanla yarışıldığı duyuruldu.

Morglarda yer açılabilmesi için cenazelerin Çarşamba günü toplu halde gömüleceği bildirildi.

Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma'nın sözcüsü Abdulai Baraytay, BBC'ye yaptığı açıklamada, cesetlerin halen toprak altından çıkarıldığını söyleyerek, "Tüm toplum şu anda yasta. Yakınlarını bulamayanların sayısı 600'ün üzerinde" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz