Sudan'da Askeri Geçici Konseyi aday göstermeyecek

Halk tarafından kabul edilmeyen darbecilerin sözcüsü Korgeneral Kebbaşi, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından oluşturulacağını söyledi.

Sudan'da Askeri Geçici Konseyi aday göstermeyecek

Askeri Geçiş Konseyi, Sudan'da kurulacak yeni hükümetin  siyasiler tarafından kurulacağını, konseyin hükümete herhangi bir aday  göstermeyeceğini açıkladı.

Askeri Geçici Konsey Sözcüsü Korgeneral Şemseddin Kebbaşi düzenlediği  basın toplantısında, konsey tarafından alınan kararlara ilişkin açıklamalarda  bulundu.

Kebbaşi, gelecek olan hükümetin siyasi gruplar ve partiler tarafından  oluşturulacağını, Askeri Konsey'in aday göstermeyeceğini söyledi.

Askeri Geçici Konseyden aday yok

Ebu Bekir Mustafa'nın güvenlik ve istihbaratın müdürü olarak atandığın  belirten Kebbaşi, güvenlik ve istihbarat birimlerine ilişkin birtakım  düzenlemelerin yapıldığını dile getirdi.

Konseye bağlı alt komisyonların oluşturulduğunu aktaran Kebbaşi,  bunlara örnek olarak Ekonomi ve Dış İlişkiler komisyonlarını gösterdi.

Kebbaşi, insan haklarını ihlal etmesi nedeniyle ilgili STK'ların  eleştirilerine maruz kalan İntizam Kanunu olarak bilinen "Genel Görünüş ve Giyim  Kuşam Yasası"nın yeniden gözden geçirilmesine karar verildiğini de söyledi.

"Göstericilerin korunması bizim sorumluluğumuz altındadır" diyen  Kebbaşi, gösteri ve izin verilen protestolarla köprü ve yolların kapatılmasına  ise izin verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Kebbaşi, birçok kesim tarafında bu aşamada yardım edilmesi konusunda  vaatler aldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz