Görüş Bildir

Suriye geçici hükümet üyeleri kurtarılmış bölgelere gidecek

Suriye geçici hükümeti Başbakanı Gassan Hito, hükümet üyesi 11 bakanla birlikte Mayıs ayı başında kurtarılmış bölgelere gideceklerini söyledi.

Suriye geçici hükümet üyeleri kurtarılmış bölgelere gidecek

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen G-8 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısına katılan Hito, üye ülkelerden Özgür Suriye Ordusu'nun silahlandırılmasını istedi. Ancak İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, üye ülkelerin Suriye krizi konusunda uzlaşamadıkları açıklamasında bulundu.

Gassan Hito, İngiliz Times gazetesine verdiği mülakatında ne Britanya'dan ne ortaklarından ne de NATO'dan Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon istemediklerini belirterek," Tek isteğimiz Özgür Suriye Ordusu'nun silahlandırılmasıdır. Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarının halka yönelik saldırılarını engellemek amacıyla tanksavar ve uçaksavar gibi etkili silahların verilmesini istiyoruz. "dedi.

GEÇİCİ HÜKÜMET

Hito ayrıca Özgür Suriye Ordusu'na verilecek silahların yanlış ellere düşmeyeceği konusunda teminat verdiklerini söyledi.

Hito, Esed yönetimine bağlı hükümete alternatif olduklarını göstermek amacıyla bu ayın sonunda Suriye'ye geçeceklerini ifade etti. Hito, Geçici hükümetimize üye 11 bakan ile birlikte Mayıs ayı başında Suriye’nin kuzeyindeki kurtarılmış bölgelere gideceğiz. " ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi