Suriye halkına tercüman olmamak için gözlerin görmemesi lazım

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kilis’te Suriyeli mültecilerin yaşadığı konteyner kenti ziyaret etti.

Suriye halkına tercüman olmamak için gözlerin görmemesi lazım

Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, diğer iki kamp yerini gördüğünü ve burasının oradan farklı bir yer olmayacağını düşündüğünü belirtti.     Gördükleri karşısında çok şaşırdığını kaydeden Erdoğan, Türkiye büyük bir devlet olmanın gereğini yapmaktadır. Modern bir hayatın gerekleri ne ise despot ve halkını katleden Esed rejiminden kaçıp ülkemize sığınan bu masum insanlara da aynı imkanlar sunulmaktadır. Ben burada Sayın Vali Odabaş’a buradaki üstün gayretlerinden ve organize çalışmalarından dolayı teşekkür ederken kamptaki gerçek durumu TBMM’ye taşıyan meslektaşım Kilis Milletvekili Fuat Karakuş’a da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kampta incelemelerimi yapıp burada kalan ailelerle görüştüğünü anlatan Erdoğan, “Herkesle görüştüm. Burada olmaktan huzurlular. Ancak öbür yandan Esad’ın toplarla, tanklarla, şehirlerini evlerini yakıp yıkmasından ve yakınlarını katletmesinden dolayı da son derece üzüntülüler. 'Zulm ile abad olanın akıbeti berbat olur.' Ama ne var ki zalimler sonunda berbat olacak ama bundan da bir sürü masum insana da eza ve ceza çektirmekteler. Bu mazlum Suriye halkına tercüman olmamak için gözlerin görmemesi, kulakların duymaması lazım.” şeklinde konuştu.

Geçen hafta pazar günü İslahiye’deki kampı ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu insanlar adına son derece üzülürken ülkem ve hükümetim adına da gururluyum. Her zaman mazlumun yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Aksini de kimse bizden beklemesin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz