Görüş Bildir

"Suriye konusunda paralel görüşmeler olamaz"

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye'de savaşın sona erdirilmesi konusunda yürütülen Astana görüşmelerini eleştirdi. Gabriel, Suriye konusunda yürütülen barış görüşmelerinin Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yapılmasından yana olduklarını söyledi.

Almanya'nın Bonn kentinde devam eden G20 toplantısında konuşan Gabriel, ABD dahil birçok ülkenin BM tarafından Suriye'deki kanlı savaşı durdurmak için yapılan çabaları desteklediklerini vurguladı. Alman basınına yansıyan haberlere göre, "Herkes siyasi bir çözüm ve bu çözümün Cenevre'de Birleşmiş Milletler çatısı altında gerçekleşmesini istiyor" diyen Alman Dışişleri Bakanı, Astana görüşmelerini kastederek, "Bu görüşmelere paralel başka görüşmeler olamaz" dedi.

PARALEL GÖRÜŞÜLEMEZ

Suriye'de barışın sağlanması konusunda gelecek hafta Cenevre'de görüşmelerin yeniden başlayacağına dikkat çeken Gabriel, barış için tarafların belirli bir gerçeklik içinde olmalarının gerektiğini dile getirdi. Cenevre görüşmelerinin çetin geçme ihtimaline dikkat çeken Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise, olası zorlukların hafife alınmaması gerektiğine dikkat çekerek, beklentiler konusunda temkinli olunması gerektiğini söyledi.

Gelecek hafta yeniden başlayacak Cenevre görüşmelerinde Suriye'de geçiş hükümeti, yeni bir anayasa ve seçimlere dair planların ele alınması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi