Görüş Bildir

Suriye ordusundan yeni operasyon

Rejim güçleri Doğu Guta'nın ardından muhaliflerin kontrolünde olan Şam'a yakın yerlere yönelik yeni bir harekat başlattı.

Suriye ordusundan yeni operasyon

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Guta'daki cihatçıları çıkarak  bölgeyi kontrol altına alan Suriye ordusunun yeni bir harekat başlattığı belirtildi. Reuters'ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre muhaliflerin kontrolündeki Şam'ın doğusundaki yerleşim yerleri bu sabah bombalandı. Rusya’nın hava desteği verdiği ve İran tarafından da desteklenen Suriye güçlerinin Şam’a yakın kuşatma altındaki yerlere doğru ilerlediği iddia edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA Hacer el Esved ve Yermük semtlerinde top atışlarına başlandığını ve havadan da bombardıman yapıldığını bildirdi.  Suriye devlet televizyonu da yapılan bpmbardımana air görüntüleri yayınladı.

ŞAM'A YAKIN BÖLGELER

Başkent Şam’a 45 km mesafede olan Qalamoun birden fazla yerleşim yerine sahip bir bölge. Hacer el Esved saldırı yapıldığı ve bölgenin üzerinde kalın bulutların kaplandığı belirtildi. Bu bölgenin Şam’ın doğusunda kuşatma altında olan bölgelerden olduğu ve kontolün EL Nusra ve diğer muhaliflerin kontrolünde olduğu da belirtildi. Reuters dün 3 bin 200 militanın aileleriyle birlikte Türkiye sınırına yakın Cerablus ve İdlib’e gitmeye hazırlandıklarını duyurmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi