Suriye Rakka son dakika! ABD'de hamle, PKK teröristlerine hedef 40 ölü

Suriye'nin Rakka semtinde ABD tarafından PKK/PYD'ye saldırı düzenlediği iddiaları dünya gündemine oturdu. Peki ABD PKK olarak görmediği PKK'nın Suriye uzantısı oln PYD'ye Rakka'da saldırı düzenledi mi? Öte yandan ABD2nin düzenlediği saldırı da 40 teröristin de öldürüldüğü iddia edildi.

Suriye Rakka son dakika! ABD'de hamle, PKK teröristlerine hedef 40 ölü

Suriye'nin Rakka semtinde ABD tarafından PKK/PYD'ye saldırı düzenlediği iddiaları dünya gündemine oturdu. Peki ABD PKK olarak görmediği PKK'nın Suriye uzantısı oln PYD'ye Rakka'da saldırı düzenledi mi? Öte yandan ABD2nin düzenlediği saldırı da 40 teröristin de öldürüldüğü iddia edildi. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde PYD'ye ABD üzerinden mühimmat gönderilmiş ve gerekçe olarak da IŞİD'e karşı koymak seebini sunmuştu. Son dkika Rakka'ya düzenlenen saldırının sadece iddia çerçevesinde olduğu söylentileri de mevcut.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'nin Rakka ilinin Akrişi beldesinde terör örgütü PKK/PYD'ye ait mevzilerini vurduğu, yaklaşık 40 teröristin öldüğü iddia edildi.

AA muhabirinin Rakka'daki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyona ait savaş uçakları, Akrişi beldesine hava operasyonu düzenledi.

Bu sırada PKK/PYD mevzilerinin vurulduğu, bombardımanda yaklaşık 40 teröristin öldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı ifade edildi.

Belde çevresinde terör örgütleri DEAŞ ile PKK/PYD arasında çatışmalar yaşandığını belirten kaynaklar, koalisyonun DEAŞ hedeflerine yoğun saldırı düzenlediğini aktardı.

48 saatte 23 sivil yaşamını yitirdi

Bu arada, DEAŞ'ın kentteki uygulamalarını deşifre eden "Rakka sessizce katlediliyor" isimli aktivist ağı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koalisyonun hava saldırılarında, son 48 saat içerisinde 23 sivilin öldüğü, 46 sivilin yaralandığını duyurdu.

DESTEK GÖNDERMİŞTİ

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), ABD'nin  Suriye'nin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren PYD/PKK terör örgütüne, 48 araç ve  250 askerden oluşan yeni bir destek konvoyu sevk ettiğini kaydetti.  LCC'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre, öğle  saatlerinde Suriye-Irak sınırında Semalka sınır kapısından giriş yapan ABD  konvoyu, Haseke'nin doğusundaki Malikiye'ye ulaştı.

Açıklamada, konvoyda 48 askeri araç ve 250 askerin bulunduğu  belirtildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre de ABD,  Türkiye'nin Suriye'nin Karaçok bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının hemen  ardından terör örgütüne 22 TIR silah, mühimmat ve araç desteği sağladı.

Terör örgütüne silah, mühimmat ve eğitim desteği veren ABD'nin,  Türkiye'nin sınır ötesi önleyici müdahalesinden sonra PYD/PKK'ya desteğini  arttırması dikkati çekiyor. Karaçok ve Irak'ın Sincar bölgesindeki PKK  hedeflerini vurmasının ardından terör örgütünün, sınır hattındaki Türk Silahlı  Kuvvetleri (TSK) unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi  kullandığı ortaya çıkmıştı.

Geçen aylarda ABD, terör örgütünü çoklu roket atar rampaları, 80 ve  120 milimetre havan, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri ile  Humwee tipi askeri araçlar ve Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılarla  desteklemişti.

ABD, Türkiye'nin çeşitli kez talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı  FGM-148 Javelin tank savar füzelerini de terör örgütüne sağlıyor.

ABD'nin Suriye'de müttefik olarak nitelediği PYD/PKK militanları, ülke  genelinde "SDG" adını kullanıyor.

PYD/PKK, Suriye'nin kuzeydoğu sınırındaki Haseke'den başlayarak  Hatay'ın karşısına kadar, sınır hattında uzanan bir hakimiyet bölgesi kurmayı  hedefliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz