Görüş Bildir

Suriye: Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebiliriz

Suriye'de çatışmalar durduktan sonra öncelikle ülke içindeki ulaşım ağını onarmayı planladıklarını belirten Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebileceklerini de söyledi.

Suriye: Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebiliriz

Sputnik'e demeç veren Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, çatışmaların Suriye'nin altyapısına verdiği zararı ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Gelecekte hayata geçirilmesi gereken projelerde önceliği ülke içindeki ulaşım ağını onarmaya vereceklerini belirten Hamud, sonraki aşamadaysa Irak, İran ve Ürdün ile muhtemelen Türkiye ve Çin'e uzanan demiryolu hatları inşa etmeyi planladıklarının altını çizdi.

Bakan Hamud, Tartus ve Lazkiye'deki limanları genişletmeyi planladıklarını da kaydetti.

"4.7 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMA İHTİYAÇ VAR"

Hamud, çatışmaların ülke altyapısına verdiği zararı ortadan kaldırmak için 4.7 milyar dolar yatırım yapmaları gerekebileceğini öngördü.

Kriz başından bu yana önemli ulaşım ağı bağlantılarının, Fırat Nehri üzerindekiler de dahil olmak üzere 50 otoyol köprüsünün ve 17 demiryolu köprüsünün yıkıldığını kaydeden Hamud, "Toplamda şehirlerarası yolların yüzde 50'si, yani 4.095 kilometre yol imha edildi. Mevcut 2.400 kilometrelik yolun yüzde 75'i de zarar gördü" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi