Suriye'deki yetimlere ayakkabı yardımı

İHH, Doğu Guta bölgesindeki yetimlere 5 bin 700 çift ayakkabı gönderdi.

Suriye'deki yetimlere ayakkabı yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki yetimlere 5 bin 700 çift ayakkabı gönderildiği bildirildi.

Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı yazılı açıklama, Doğu Guta’da Beyt Zeka Kurumu ile iş birliğinde içinde 5 bin 700 çift ayakkabı dağıttıklarını belirtti.

Doğu Guta'nın Suriye’nin en çok bombalanan bölgelerin başında geldiğine dikkati çeken Karacaoğlu, "Etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan bölgeye yardım veya ticari olarak yaşam malzemesi ulaştırmak neredeyse imkansız. Yardım ulaştırmak için dışarıdan bölgeye yapılan yardım hamlesinde ise yerel yardım görevlileri mutlaka kayıplar veriyor." ifadesini kullandı.

İHH'nın bölgede yardım çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Karacaoğlu, "Son olarak 5 bin 700 çift ayakkabı bölgede bulunan yetimlere dağıtıldı. Geçtiğimiz aylarda Doğu Guta’da yetimlere sponsorluk ödemeleri başta olmak üzere iftariyelik, gıda paketleri gibi birçok farklı alanda yardım ulaştırıldı." bilgisini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz