Suriyeliyim demişti!

Suriye sınırında silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan ve 'dur' ihtarına uymayınca devriye görevini yapan askerler tarafından açılan ateş sonucu vurularak yaralanan M.A., tedavi için getirildiği hastanede Suriyeli olduğunu söyledi.

Suriyeliyim demişti!

Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da geçen Kasım ayında devriye görevi yapan askerler, yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grubu fark etti. Yanlarında silah ve uyuşturucu bulunduğu belirtilen grup 'dur' ihtarına uymayınca askerler uyarı ateşi açtı. Askerlerin açtığı ateş sonucu omuzundan yaralanan ve ismini M.H. olduğunu söyleyerek Suriyeli muhalif olarak tanıtan kişi ambulansla Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Güvenlik güçlerinin Suriyeli olarak bildiği yaralı hastanede yapılan tedavi sonrası taburcu edildi.

                                                         

İHBAR YAKALATTI

Ancak, geçen 4 Aralık günü 155 ihbar hattını arayan bir kişi polislere, kendisini Suriyeli olarak tanıtan ve tedavisi yapılan kişinin Türk olduğunu söyledi ve adını verdi. Bunun üzerine araştırma yapan polis, ihbarın doğru olduğunu belirledi ve asıl adı M.A. olan kişinin adresine ulaştı. Evine düzenlenen baskında yakalanan M.A., hastane tedavi masrafının 5 bin lira tuttuğunu, hem tedavi masraflarını ödememek, hem de cezaevine girme korkusuyla kendisisini Suriyeli olarak tanıttığını söyledi. Sorgulaması tamamlanan ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan hakkında dava açılan M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (dha)

Kaynak: Diyarbakır Söz