Görüş Bildir

Suudi Arabistan Kralı 12 yöneticiyi değiştirdi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Eğitim ve Öğretim Bakanı Azzam bin Muhammed Dahil'in Kraliyet Divanı Müsteşarı olarak atanmasını da içeren yeni kararnameyi yayınladı.

Suudi Arabistan Kralı 12 yöneticiyi değiştirdi

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Eğitim ve Öğretim Bakanı Bin Muhammed Dahil'i görevinden alarak, onun yerine Ahmed bin Muhammed bin Ahmed el-İsa'yı atadı.

Demiryolları kurumunun başkanı Muhammed bin Halid bin Muhammed es-Suveykit'i de görevden alarak yerine Ramih bin Muhammed er-Ramih'i atayan Kral Selman, diğer bazı kurum ve üniversitelerdeki yetkililerin yerine de başkalarını tayin etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, 29 Ocak'ta kabine değişikliğine giderek, eski Kral Abdullah'ın yaklaşık 2 ay önce atadığı bazı bakanları görevden almıştı.

Kral Selman ailesine yakınlığıyla bilinen ve 29 Ocak'ta bakan olarak atanan Azzam bin Muhammed Dahil, Kral Selman'ın oğlu Emir Muhammed'in kurduğu ve halen genel başkanlığını yürüttüğü "Misk el-Hayriyye" adlı insani yardım ve eğitim kuruluşunun yöneticiliğini yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi