Görüş Bildir

TBMM heyeti Londra'da darbe girişimini anlattı

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyesi AK Parti milletvekilleri Talip Küçükcan, Osman Aşkın Bak ile Azmi Ekinci, CHP milletvekili Mevlüt Dudu ve MHP milletvekili Mehmet Günal, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

TBMM heyeti Londra'da darbe girişimini anlattı

Londra'ya yaptıkları ziyaret kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Türk ve Kıbrıslı Türk vatandaşları ile bir toplantı düzenleyen milletvekilleri, burada vatandaşların sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in başkanlık ettiği toplantıya Londra'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının başkanları, temsilcileri, işadamları, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti milletvekili Talip Küçükcan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'de meydana gelen gelişmeleri Londra'da üst düzey yetkililerle görüştüklerini ve Türkiye'nin karşılaştığı tehlike ve tehditleri kendilerine aktardıklarını anlattı.

AKP'li Küçükcan: Türkiye'den kaçanları delilleri ile birlikte isteyeceğiz

Küçükcan şöyle konuştu: "FETÖ'nin neler yapmak istediğini onlara da ilettik, Türkiye'nin bu konudaki mücadelesi bütün platformlarda sürecek. Türkiye'den kaçıp buraya gelen, para transfer eden, insan kaçakçılığı yapan kişileri delilleri ile birlikte tek tek İngiltere'den isteyeceğiz. Tıpkı Fethullah Gülen'in ABD'den istendiği gibi. Hukuki süreç içerisinde bunların hepsini yapacağız, hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Cumhurbaşkanımız da 'Bu can bu tende olduğu müddetçe, bu terör örgütü ile mücadele etmek benim boynumun borcudur' diye ifade etmişti. İş dünyasında, akademi alanında, medyada temsil gücümüzü artırmak zorundayız."

MHP'li Günal: İdamın kalkmasını istememiştik

İdam cezasının geri getirilmesi ile ilgili soru üzere söz alan MHP milletvekili Mehmet Günal, TBMM'de idam cezasının kaldırılması oylaması sırasında, MHP dışında kim varsa bu cezanın kalkması yönünde oy kullandığını söyleyerek MHP'nin bu konuda duruşunun değişmediğini dile getirdi. Günal, "Biz zaten kaldırılmasına karşıydık, savaş ve terör olayları hariç denilerek o zaman kalkması onaylanmıştı. Biz hala aynı noktadayız, idamın gelmesine tarafız, zaten kalkmasını istememiştik" diye konuştu.

Toplantıda, yabancı basının Türkiye'de meydana gelen olayları tarafsız bir şekilde aktarmak yerine olumsuz ve Türkiye aleyhine olacak şekilde yorumladığı şikayetini dile getiren katılımcılar, bunun için bir araya gelerek ellerinden geleni yapacaklarını ve milletvekillerinden destek beklediklerini ifade ettiler.

TBMM heyeti, Londra'daki 4 günlük ziyaretleri kapsamında başta Chatham House olmak üzere önemli düşünce kuruluşları, siyasi partiler, hükümet ve basın temsilcileriyle bir araya geldi. Burada, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ve FETÖ'ye ilişkin bilgiler veren heyet ayrıca iktidardaki Muhafazakar Parti Dış İlişkiler, Dışişleri Bakanlığı ile Britanya Müslüman Konseyi ile de temaslarda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi