Görüş Bildir

Terör dehşeti

İngiltere, 22 Mayıs'taki Manchester saldırısının ardından bu kez başkentin merkezindeki Londra köprüsünde başlayan terör dalgasıyla sarsıldı. Saldırganlar önce insanları minibüsle ezdi, ardından turist bir mekanda bıçakla saldırdı.

Terör dehşeti

Önceki akşam İngiltere’nin başkenti Londra’nın iki farklı noktasında meydana gelen terör saldırılarında 7 kişi hayatını kaybetti, 48’den fazla kişi de yaralandı. İngiliz polisi 3 saldırganın 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Borough Market’de barlara girerek insanları bıçaklayan saldırganların Londra Köprüsü üzerinde bir minibüsün yayaların üzerine sürdüğü belirtildi. Londra Polisi, terör olayı olarak değerlendirdikleri olay sonrasında yaptığı açıklamada dün akşam yerel saat ile 22.08 sıralarında ihbar üzerine Londra Köprüsü’ne hareket ettiklerini bildirdi.Polis yaptığı açıklamada, Köprü üzerinde saatte 80 kilometre hızla giden bir minibüsün yayaların üzerine sürüldüğü ve Borough Market’de araçtan inirek barlardaki insanları bıçakladığını söyledi. Polis üç saldırganın 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

YAYALARI EZDİLER

Polisten yapılan açıklamada köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi.  Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley, 3 erkek şüphelinin ilk ihbar telefonunun polise ulaşmasından sonra 8 dakika içinde vurularak öldürüldüğünü aktardı.

TURİSTİK BÖLGE

Borough Market, Londra’nın merkezinde çok sayıda restoran, bar ve gece klubünün bulunduğu popüler ve turistik bir bölge. Cumartesi akşamı çok sayıda kişinin eğlenmek için tercih ettiği bölgelerden biri.Metro gazetesine konuşan görgü tanıkları iki veya dört erkeğin minibüsten indiğini söyledi.Terörizmle mücadele ekipleri London Bridge ve Borough Market’i kordun içine alırken silahlı polislerin dün geceden beri bölgede görev başında olduğunu bildirdi.

SEÇİM ERTELENMEYECEK

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, 3 teröristin masum sivillere saldırdığını söylerken, İngiliz hükümetinin terörle mücadele yöntemlerini gözden geçireceğini ifade etti. Terör saldırısının ardından 8 Haziran'da düzenlenecek seçimlerin ileri bir tarihe alınmasına yönelik başlatılan kampanyalara yönelik konuşan May, seçimin planlandığı tarihte meydana geleceğini söyledi. İngiltere'de bugün askıya alınan sçim kampanyalarına yarın geri dönüleceğini söyledi.

İngiltere'de yayımlanan The Telegraph gazetesi iki hafta içinde yaşanan ikinci saldırının ardından sosyal medyada, 8 Haziran'da yapılacak genel seçimin ertelenmesi yönünde çağrılar yapıldığını aktarıyor.

TERÖR SALDIRISI

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi. Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını bildirmişti.

Londra polisinin kendisine bağlı olarak çalıştığı belediye başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.  Başbakan May’in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacağı açıklandı.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olay terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi. May, yarın sabah acil güvenlik toplantısı yapacak. ABD Başkanı Trump'ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İngiltere'nin yanındayız" mesajı verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi