Trump açıkladı! 'Katar konusunda düğmeye ben bastım'

Dün ABD ile yaşanan Katar krizinde son dakika gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, konu ile alakalı yaptığı açıklamasında ilk olarak kendisinin düğmeye bastığın açıkladı.

Trump açıkladı! 'Katar konusunda düğmeye ben bastım'

Dün ABD ile yaşanan Katar krizinde son dakika gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, konu ile alakalı yaptığı açıklamasında ilk olarak kendisinin düğmeye bastığın açıkladı. Twitter mesajlarında "Ortadoğu ziyaretimde, radikal ideolojilerin artık finanse edilemeyeceğini söyledim. Liderler Katar'ı işaret etti, bakın!"; "Aşırılığın finanse edilmesine karşı sert davranabileceklerini söylediler, bütün dayanak noktası Katar. Belki de bu terör korkusunun sona erişinin başlangıcı olacak" diye yazdı.

Katar'ın komşuları tarafından bir gün içinde yapayalnız bırakılmasıyla uluslararası bir boyut kazanan krizde, ABD Başkanı Donald Trump ilk açıklamasını yaptı. Doha yönetimini topa tutan Trump, "Ortadoğu ziyaretimde, radikal ideolojilerin artık finanse edilemeyeceğini söyledim. Liderler Katar'ı işaret etti, bakın!" diye yazdı.

Bölgedeki liderlerin görüşünü aldığını vurgulayan Trump, böylece krizde Washington'ın rolünü de belli etmiş oldu.

Suudi arabistan'da 50 ülkenin lideriyle buluştuğunu hatırlatan Trump, 1 saat 38 dakika sonra yazdığı yeni Twitter mesajında "Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülkeyle yapılan görüşmelerin işe yaradığını görmek çok güzel. Aşırılığın finanse edilmesine karşı katı bir tutum takınabileceklerini söylediler, bütün dayanak noktası Katar. Belki de bu terör dehşetinin sona erişinin başlangıcı olacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz