Trump yalanladı!

The Sun gazetesine verdiği röportajda ABDİngiltere serbest ticaret anlaşmasının sona erebileceğini söyleyen Trump, kameralar önünde "Sahte haber" dedi ve ekledi: İngiltere Başbakanı May'i eleştirmedim!

Trump yalanladı!

İngiltere'yi ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump, The Sun gazetesine verdiği röportajı yalanladı.

Brexit yol haritasının İngiltereABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasını bitirebileceği ve İngiltere Başbakanı Theresa May'in tavsiyelerini dinlemediği yönündeki sözleri depreme yol açan Trump, "Sahte haber" dedi.

İngiltere Başbakanı'nı eleştirmediğini savunan Trump, aksine May hakkında güzel şeyler söylediğini belirtti.

Bir gazeteci ordusunun izlediği basın toplantısına Trump ve May el ele geldi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla yeni bir fırsat penceresi açıldığını belirten ABD lideri, Washington ve Londra'nın doğrudan ticaret yapabileceğini söyledi.

Trump, "Hazırladığımız plan İngiltere'nin dünyanın dört bir yanı ile ticaret anlaşmaları yapmasını sınırlamıyor" dedi.

'PUTİN KIRIM'I ALAMAZDI'

Basın toplantısında öne çıkan bir başka açıklama ise, Rusya lideri Vladimir Putin'le önümüzdeki hafta gerçeleşecek tarihi buluşmaya yönelikti. Trump, "Putin Kırım'ı Obama döneminde ilhak etti. Bu Obama'nın yol açtığı bir felakettir. Eğer o dönemde onun yerine ben başkan olsaydım bunu yapamazdı" dedi.

DEV PROTESTOLAR

Trump'ın NATO zirvesinden sonra geldiği İngiltere ayakta. Londra'da ağırlanmayan Trump için başkentte dev gösteriler var.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan gösteriler, ABD Başkanı'na karşı Londra sokaklarında yürüyor.

Altı bezli 'Bebek Trump' balonu, dün Parlamento meydanından yüzlerce göstericinin katılımıyla gökyüzüne bırakıldı. Elinde cep telefonu tutan altı metrelik dev balon, halihazırda Londra semalarında süzülüyor.

ABD liderinin bugünkü programında Kraliçe ile görüşme de var.

ABD Başkanı ile First Lady Melania Trump, hafta sonunu İskoçya'daki golf tesisinde haftasonunu geçirecek. Trump'ın annesi İskoçya doğumlu.

 STERLİN/DOLAR

Trump’ın yorumlarının ardından en düşük 1.3103 düzeyine kadar gerilerken, lira karşısında 6.3532 düzeyine kadar geriledi.

Trump, İngiliz bir gazeteye verdiği röportajda Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılış sürecinde beklenenden daha yumuşak bir yol izlenmesi halinde ABD ile Krallık arasında gerçekleşecek serbest ticaret anlaşmasını suya düşürebileceğini söylemişti.

Sonrasında Birleşik Krallık Başbakanı ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında geri adam atan Trump “May iyi bir müzakereci, Birleşik Krallık nasıl bir Brexit süreci isterse istesin, bizim için OK” dedi.

Windsor kentinde bulunan Windsor Sarayı’na geçecek olan Trump, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşecek.

Dün Brüksel’deki NATO Zirvesi’nden sonra Birleşik Krallık’a geçen Başkan Trump'in Birleşik Krallık  ve İskoçya'yı kapsayan ziyareti dört gün sürecek.

Ziyaretinin birinci günü onuruna Oxfordshire'daki Blenheim Sarayı'nda bir yemek verilen Başkan Trump, geceyi ABD’nin Londra Büyükelçiliği’nin Regent's Park 'daki rezidansında geçirdi. Trump’ın yarın akşam eşi Melanie Trump ile İskocya'ya hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz