Görüş Bildir

Trump yönetiminin yeni seyahat kısıtlamaları

Çad'da hükümet ve STK yetkilileri, Trump yönetiminin seyahat yasağını "haksız" olarak nitelendirdi

Trump yönetiminin yeni seyahat kısıtlamaları

Çad'da hükümet ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı yeni seyahat kısıtlamalarını öngören kararnameye sert tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan Çad Başbakanlık Genel Sekreter Yardımcısı Abderamane Djasnabaille,  ABD'nin Çad vatandaşlarına yönelik seyahat yasağının "haksız" bir uygulama olduğunu söyledi.

Yasak için öne sürülen nedenleri "kabul edilemez" bulduğunu belirten Djasnabaille, "Sahel bölgesinde terörle mücadelede ABD ve uluslararası toplumun yanında aktif olarak yer alan ülkelerden biriyiz. Bölgenin en gelişmiş güvenlik sistemlerinden birine sahibiz." dedi.

Çad Sivil Toplum Dernekleri Koordinatörü Mahamat Digadembaye de düzenlediği basın toplantısında Trump yönetiminin yeni kararnamesindeki gerekçelerin "geçersiz" olduğunu ifade ederek, "Bu karar düşüncesizce ve diplomatik olmayan bir adım. Beyaz Saray'ın Çad'ı listeye almak için açıkladığı güvenlik gerekçeleri inandırıcı değil." diye konuştu.

Beyaz Saray'dan açıklanan yeni seyahat kısıtlamaları, pazar günü süresi dolan "Trump'ın vize yasağı kararnamesinin" yerini alarak 18 Ekim'de uygulanmaya başlayacak.

Yeni kararla seyahat kısıtlamaları ve sıkı güvenlik kontrolleri getirilen ülkeler İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela oldu. Yeni listeden Sudan'ın çıkarıldığı buna karşın Kuzey Kore, Venezuela ve Çad'ın eklendiği görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi