Görüş Bildir

TSK: Kuzey Irak’ta 2 asker şehit, 1 asker yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı (TSK) Irak kuzeyinde yol yapım çalışması esnasında askeri iş makinesine PKK'lılar tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda, 2 askerin şehit olduğunu, bir askerin de ağır yaralandığını açıkladı.

TSK: Kuzey Irak’ta 2 asker şehit, 1 asker yaralı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Irak'ın kuzeyinde yol yapım çalışması sırasında askeri iş makinesine PKK örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri, asil Türk milletinden almış olduğu güçle tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ŞEHİT ATEŞİ KOZAN'A DÜŞTÜ

Örgüt üyelerinin iş makinesine düzenlediği saldırıda şehit olan Uman Çavuş Tayfur Uluçay'ın (26) acı haberi, memleketi Adana'nın Kozan ilçesindeki ailesine ulaştı.  Şehit Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın şehit olduğu haberini Kozan ilçesi Yukarıkeçili Mahallesi'ndeki ailesine yetkililer verdi. Acı haberi alan baba Kemal (58) ile anne Sultan Uluçay (47) gözyaşlarına boğuldu. Haberi alan komşuları ve yakınları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti.  Bekar olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay'ın bugün Yukarıkeçili Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi