Görüş Bildir

''Türkiye ve Katar, Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlayacak''

Türkiye ve Katar'ın Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlayacağı bildirildi.

''Türkiye ve Katar, Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlayacak''

Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Çalışma Bakanı Yusuf el-Mensi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türkiye ve Katar, Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlayacak'' dedi.

Yusuf el-Mensi, Türkiye'nin birçok projeyi hayata geçirmek suretiyle Gazze'nin yeniden yapılanmasına önemli katkılar sağladığına işaret ederek, ''Türkiye'nin bu çalışmaları Gazze'de somut bir şekilde görülmektedir'' diye konuştu.

El-Mensi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Heniye arasında Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılması kararlaştırılan görüşmeyi takip etmek üzere Gazze'den bir heyetin Ankara'ya gideceğini söyledi.

Altyapı, eğitim ve sağlık alanında Türkiye'den destek sözü aldıklarını vurgulayan el-Mensi, ''Katar da Gazze'ye Ramazan Bayramı'ndan sonra 224 milyon dolar yardım sunacak'' dedi.

El-Mensi, Katar'ın yardımlarının Gazze'deki tüm köy ve şehirleri birbirine bağlayan Selahaddin Caddesi'nin yeniden inşası, sahil yolunun genişletilmesi ve İsrail'in yıktığı evlerin imarı için kullanılacağını bildirdi.

Yusuf el-Mensi ayrıca Kuveyt'in de Han Yunus kentinde yerleşim bölgesi inşa edeceğine dair söz verdiğini kaydetti.

İsrail'in 2008 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin evi ve birçok hükümet binası yerle bir olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi