Görüş Bildir

Ürdün Vakıflar Bakanı: Mescid-i Aksa bölünemez

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Abdunnasır Ebu'l-Basal, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait kutsal bir hak olduğunu, zaman ve mekân olarak bölünemeyeceğini söyledi.

Ürdün Vakıflar Bakanı: Mescid-i Aksa bölünemez

Bakan Ebu'l-Basal, Kudüs Vakıfları Konseyi'ne ve başta Genel Müdür Azzam El-Hatib olmak üzere tüm çalışanlarına, bekçilere ve imamlara, Memurlar ve İşçiler Derneği'ne desteğini ifade etti.

Azzam El-Hatib ile yaptığı telefon görüşmesinde İslami Vakıflar görevlilerine yönelik saldırılar konusunda uyarıda bulunan Ürdün Vakıflar Bakanı, El-Hatib'in işgalciler tarafından ifade vermeye çağrılmasını da eleştirdi.

Ebu'l-Basal, "Bu, hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü o Kudüs vakıflarının idaresinden sorumlu Ürdünlü bir görevlidir." diyerek, El-Hatib'in ve diğer çalışanların Mescid-i Aksa üzerindeki Haşimi vesayetini temsil ettiklerini belirtti.

Ürdünlü Bakan, Kudüs Vakıfları Dairesi'nde çalışanların, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve Kudüs Vakıfları Konseyi'nin idari yönden Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı olduğunu hatırlattı.

Yahudi işgalcilerin, Knesset üyelerinin ve işgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya silah zoruyla düzenledikleri baskınları kınayan Ebu'l-Basal, dünyadaki tüm Müslümanları öfkelendiren ve inciten baskınlara son verilmesini istedi.

Ürdünlü Bakan, çok sayıda askerin Mescid-i Aksa'ya girmesinin işgal girişimi olduğunu kaydederek Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirme çabasının sonuçlarından işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi