Görüş Bildir

Yaşı ve kilosu 19 olan Can'ın Yaşam Mücadelesi Sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan, yaşı ve kilosu 19 olan Can Özdil, Antalya'da yapılan böbrek nakliyle yaşama tutundu.

Yaşı ve kilosu 19 olan Can'ın Yaşam Mücadelesi Sürüyor

Yaklaşık 9 yıldır hemodiyalize mahkum olan Can Özdil'in şansı, Türkiye'deki yakınlarını ziyarete geldiğinde güldü. Ailesiyle birlikte Kilis'teki akrabalarını ziyarete gelen Can Özdil'e, böbrek bulunduğu haberi verildi. Bunun üzerine Antalya'ya gelen Can Özdil'e, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı.

HAYALİ MOTOSİKLET KULLANMAK

9 yıldır diyalize girdiğini belirten Can Özdil, “Şimdi diyalizden kurtuldum, çok mutluyum. En çok motosiklet kullanmayı istiyorum" dedi.

Anne Hülya Özdil ise “Can, 2006 yılından bu yana diyalize giriyor. 2007'den bu yana Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geliyoruz. Burada takip ve kontrollerimiz yapılıyor. Biz Kilis'teyken kadavradan böbrek bulunduğunu haber verdiler. Hemen Antalya'ya geldik ve nakil yapıldı. Can nakilden sonra toparlanacak, gelişip kilo alabilecek. Şu an kilosu 19, boyu 107 santim. Doktorlarımız gelişimi için zaman gerektiğini söylüyor. Can'ın durumu iyi olursa 3-4 ay sonra Kıbrıs'a, yaşadığımız Lefkoşa'ya dönmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, yaklaşık iki hafta önce 7 yaşındaki bir çocuğun beyin ölümünün ardından ailesinin organlarını bağışladığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı Böbrek Bekleme Listesi'nde yer alan Can Özdil'in adı çıktı. Hemen Kilis'teki akrabalarının yanından nakil için Antalya'ya çağırdık. Uyum testlerini yaptık. Sorun çıkmayınca böbreği Can'a naklettik. Yeni böbrek gayet iyi, artık diyalize girmiyor. Genel durumu da toparlanmış durumda" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi