Görüş Bildir

Yedi intihar saldırganı çıktı

290'dan fazla insanın yaşamını yitirdiği kanlı saldırıları gerçekleştirenler, kilise ve lüks otellerde kendilerini havaya uçurdu.

Yedi intihar saldırganı çıktı

Sri Lanka'da Paskalya gününde kilise ve otellere  düzenlenen terör saldırılarını 7 intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği  bildirildi.

Adli Tıp Kurumu yetkilisi Ariyananda Welianga, dün sabah saatlerinde  Kochchikade'de St. Anthony, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana  Kilisesi ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve  Kingsbury otellerine düzenlenen 6 bombalı saldırıyı 7 intihar bombacısının  gerçekleştirdiğinin belirlendiğini açıkladı.

Welianga, olay yerinden toplanan benden parçaları üzerinde yapılan  analizlerde saldırıların intihar eylemi olduğunun anlaşıldığını belirtti.

İNTİHAR SALDIRILARI

Shangri-La otelinde iki bombacının, Cinnamon Grand ve Kingsbury  otellerinde birer ve St. Anthony, St. Sebastian ve Meryem Ana kiliselerinde de  birer canlı bombanın beden parçalarının bulunduğunu ifade eden Welinga,  Kolombo'nun banliyölerindeki bir konukevi ve üst geçit yakınında meydana gelen  patlamaların araştırıldığını kaydetti.

Sri Lanka’da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony,  Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da Meryem Ana Kilisesi ile başkent  Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine  saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'daki  hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar  meydana gelmişti.

Sri Lanka polisi tarafından saldırılarda 290 kişinin hayatını  kaybettiği, 500’den fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit  Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi