Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun derhal durdurulmasını ve halka yardım gönderilmesini talep etti

Yemen'deki

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan, Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun derhal durdurulması ve halka yardım gönderilmesi talebinde bulundu.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre Zarif, BM Genel Sekreteri Ban ile yaptığı telefon görüşmesinde, küresel ve bölgesel konulara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Zarif, Yemen'de Husilerin ilerleyişinin engellenmesi amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun "derhal durdurulması" ve Yemen halkına yardım gönderilmesini talep etti.

İran'ın, Yemen'deki çatışmaların sona erdirilmesi için BM'ye önerdiği 4 maddelik barış planına değinen Zarif, Yemen'deki taraflar arasında kısa sürede diyaloğun sağlanması gerektiğini, ülkesinin de Yemen'deki krizin çözümü için hazır olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban ise Yemen krizine barışçıl bir çözüm için İran'ın çabalarını "takdir" ederek, buradaki mağdurlara acil gıda ve tıbbi yardım gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Ban ayrıca, İran ile P5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakere sürecinden duydukları memnuniyeti bildirerek, BM'nin müzakerelerde nihai anlaşmaya varılmasına destek vereceğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Çok Okunan Haberler