Görüş Bildir

10 kıtayı ezbere okudu

İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan ilkokul öğrencisine kaymakamdan bisiklet hediyesi.

10 kıtayı ezbere okudu

Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı’nın okul ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor. Kaymakam Yazıcı ziyaret ettiği Hürriyet İlkokulunda sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle bir araya geldi. Sene başından şimdiye kadar gördükleri dersler hakkında okul müdürü Metin Bakır’dan bilgi alan Kaymakam Yazıcı, gördükleri derslerle ilgili öğrencilere sorular sordu.

İSTİKLAL MARŞININ 10 KITASINI OKUDU

Öğrencilerden başarılı yanıtlar alan Kaymakam Yazıcı, öğrencilere İstiklal Marşının yazarının kim olduğunu ve İstiklal Marşının ne zaman yazıldığını sordu. Zeynep Özavcı isimli 3. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu parmak kaldırarak İstiklal Marşını okumak istediğini söyledi. Küçük kızın isteğini yerine getirerek okumasını isteyen Kaymakam Yazıcı, İstiklal Marşının 10 kıtasını ilk günkü coşku ve heyecanla okumasını taktirle karşıladı.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, “ Bizi biz yapan değerlerin çocuklarımız tarafından bilinmesini, sahiplenilmesini istiyoruz. Bu sebeple okul ziyaretlerimizi sürdürüp, çocuklarımızla buluşmak istedik” dedi.  Kaymakam Yazıcı, daha sonra İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan 3. sınıf öğrencisi Zeynep Özavcı'ya bisiklet hediye etti. Kaymakam Yazıcı, yetenekli öğrenci ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi