15 Temmuz ruhu okul bahçesinin duvarında

Mardin'in Midyat ilçesinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlık, okul bahçesinin duvarına resmedildi.

15 Temmuz ruhu okul bahçesinin duvarında

MARDİN   - Mardin'in Midyat ilçesinde, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında halkın ortaya koyduğu direniş, okul bahçesinin duvarına resmedildi.

Yeni Mahalle'deki Midyat Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'nun 150 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğindeki bahçe duvarına Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkan Uğur, öğrencilerinin yardımıyla, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında yaşananların resmini yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay yaptığı açıklamada, bu çalışmayla öğrencilerin milli duygularını artırmaya ve bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "15 Temmuz'da yaşananların o acı hatırası sürekli çocuklarımızın gözü önünde, demokrasi ve millet iradesi bilincini sürekli yüreklerinde ve hafızlarında taşımış olacaklar." dedi.

OKUL BAHÇESİ DUVARI

Öğretmen Erkan Uğur ise öğrencileriyle yaptığı çalışmada 15 Temmuz'da halkın darbecilere direniş gösterdiğini söyledi.

Öğrenci Nisa Pekedis ise 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanların unutulmaması gerektiğine işaret ederek, "Bunun için okul duvarına çizdik. 15 Temmuz'u unutmamalıyız ve unutturmamalıyız." dedi.

Meleke Demir, resimlerin o gece neler yaşandığını anlattığını vurgulayarak, "O gece bizim kalbimize girmiş durumdadır ve hiçbir zaman unutmayacağız." ifadesini kullandı.

İrem Polat da "15 Temmuz da yaşanan o karanlık geceyi şehitlerimiz kanlarını dökerek kazandı. FETÖ'cü teröristlerin bize zararlar vermesini engellediler." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz