2016 YGS soru ve cevapları açıklandı mı

Dün yapılan YGS sınavı heyecanını atlatan öğrencilerin merakla beklediği sınav soru ve cevapları açıklandı mı?

2016 YGS soru ve cevapları açıklandı mı

2016 YGS sınav soru ve cevapları açıklandı mı? Sorusu cevap buldu... Başta sınava giren öğrenciler ve velileri olmak üzere herkes heyecanla bu sorunun cevabını bekliyor. 13 Mart pazar günü yapılan YGS sınavına dair tüm gelişmeleri aksam.com.tr’de aktaracağız…

YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI…

YGS sınav sorularının ertesi gün yani 14 Mart Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. YGS cevapları ise birkaç gün içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. ÖSYM'nin açıklamasında YGS sorularının yayınlanacağı kesin tarih ve saat bilgisi yer almıyor. Ancak ÖSYM Başkanı Ömer Demir, YGS sorularının 14 Mart Pazartesi günü ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacağını söylemişti. Cevaplar açıklandıktan sonra iptal edilen soru olup olmayacağı da belli olacak.

YGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI ÖSYM AİS SİSTEMİNDE OLACAK

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren adaylar 2016 YGS soruları ve cevap anahtarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfası ais.osym.gov.tradresinden erişebilecekler.

Sisteme TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri ile giriş yapılabiliyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2016 Soru kitapçıklarına (YGS Temel Soru Kitapçığı) ulaşılabilecek.

ÖSYM AİS GİRİŞİ İÇİN https://ais.osym.gov.tr/

Adaylar sisteme giriş yapmak için TC Kimlik No ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni kullanmaları gerekiyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2016 Soru kitapçıklarına yani bildirilen adı ile 'Temel Soru Kitapçığı' na ulaşabilecekler.

ÖSYM YGS 2016 soruları ve cevap anahtarı açıklandığında aksam.com.tr'de olacak.

YGS SINAVI 160 DAKİKA SÜRDÜ

YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı) olarak adlandırılan birinci aşama sınavı 160 dakika sürdü. Sınavdan çıkan herkes YGS soru ve cevapları öğrenebilmek için bilgisayar başına geçti.

YGS'DE KURAL İHLALİ SINAV İPTALİ

ÖSYM kural ihlaliyle ilgili aynen şunları söylüyor; "Salonda diyelim ki yan oturup arkasındakine bakarsa ‘Kopya çektin’ demiyoruz., belki çekmemiştir, belki merhabalaşmıştır ama onun ses kaydını bilmiyoruz ama konuşmak, iletişim kurmak, sınav kurallarına aykırı. Dolayısıyla bunu gördüğümüz an kural ihlali nedeniyle sınavını iptal ediyoruz. Şu anda yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda sınav yapacağız. Bir de binaların girişlerinde, bina sınav sorumlularının odalarında da kameralarımız var."

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS'ye girenlere sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

ŞIRNAK'TAKİ 7 BİN ÖĞRENCİ BAŞKA ŞEHİRDE SINAVA GİRDİ

Şırnak'ta yaşanan terör olayları nedeniyle Şırnak’taki 7 bin öğrenci YGS’ye Gaziantep, Batman ve Siirt’te girdi.

Güvenlik gerekçesiyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nın yapılmayacağı Şırnak’ta, 7 bin öğrenci, Gaziantep, Batman ve Siirt’e gitti. Öğrenciler, başka bir kentte sınava girmenin kendilerine haksızlık olduğu açıklanmıştı.

Batman, Gaziantep ve Siirt’e kaydırılan öğrencilerin masrafları, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılandı. Öğrencilerden Gaziantep’e gidenlere 270, Siirt’e gidenlere 150 TL olmak üzere toplam 1 milyon 182 bin 900 TL yol ve konaklama ücreti verildi. Ücretleri banka hesaplarına yatırılan öğrenciler, ATM ve banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Paralarını çeken öğrenciler, Şırnak Belediyesi tarafından kaldırılan araçla sınava girecekleri kentlere gitmişti.

SONUÇLAR 25 MART'TA!

ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz