Görüş Bildir

2019 KPSS maratonu sona erdi

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin öğleden sonraki oturumu sona erdi. Böylelikle 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı maratonu sona erdi.

2019 KPSS maratonu sona erdi

2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı kapsamında geçtiğimiz haftalarda yapılan Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi oturumlarının ardından bugün Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumları da yapıldı.

KPSS ÖABT'nin ilk oturumunda İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği sınavları yapıldı. Saat 10.15'te başlayan sınav, 150 dakika sürdü ve saat 12.45’te sona erdi.

ÖĞLEN YAPILAN SINAV

Öğleden sonraki oturumda ise Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İngilizce, Sınıf Öğretmenlikleri ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği sınavları yapıldı. Saat 14.45'te başlayan sınav, 120 dakika sürdü ve saat 16.45'te sona erdi.

Böylelikle 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı maratonu sona ermiş oldu.

ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları, 29 Ağustos'ta açıklanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi