Görüş Bildir

"25 bin öğretmen alımı için mülakatları başlattık"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "80 yılda atanan öğretmenden daha fazlasını bizim dönemimizde atadık. Şu anda da 25 bin öğretmen alımı için mülakatları başlattık" dedi.

DİYARBAKIR-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "80 yılda atanan öğretmenden daha fazlasını bizim dönemimizde atadık. Şu anda da 25 bin öğretmen alımı için mülakatları başlattık." dedi.

Türkiye'de eğitimde 80 yılda yapılanlara denk bazı alanlarda da çok daha fazla hizmet sunduklarını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"80 yılda yapılan derslikten daha fazlası bu dönemde yapıldı. 2002'de derslik sayısı 367 bin 145 iken 387 bin 479 derslik yaparak sayıyı 754 bin 624'e çıkardık. Ayrıca 512 bin öğretmen vardı, bizim dönemimizde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. 80 yılda atanan öğretmenden daha fazlasını bizim dönemimizde atadık. Şu anda da 25 bin öğretmen alımı için mülakatları başlattık. 15 yaş üzeri okuma yazma bilmeyen oranı 4 kat azaldı. 2002'de okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 14,9'du şimdi ise yüzde 4. Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı 5 kat arttı."

Eğitimde kalite hedefi

İlk defa şartlı eğitim yardımı başlattıklarını anımsatan İsmet Yılmaz, "Eğitimde kaliteyi yakalamak istiyoruz. Kaliteli bir eğitim için öğrencilerin okula devam etmesi şart. Annelere diyoruz ki eğer evlatlarınızı düzenli olarak okula gönderirseniz her erkek öğrenci için hesabına 35 lira kız öğrenciler için 40 lira yatıracağız dedik. Bu zamana kadar 25 milyon liradan fazla öğrencimizin annelerinin hesabına 6 milyar liradan fazla para yatırdır. Ne için? Kaliteli eğitim için." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi