Görüş Bildir

28 Ekim Cuma okullar tatil ilan edilip edilmediği açıklaması

28 Ekim Cuma günü okullar tatil mi konusunda gözler bakanlığa çevrildi.

28 Ekim Cuma okullar tatil ilan edilip edilmediği açıklaması

28 Ekim Cuma günü okullar tatil mi yarım gün mü sorusu çok merak ediliyor. 29 Ekim bu sene bilindiği gibi Cumartesi gününe denk geliyor. Tüm öğrenci ve kamu görevlileri de tatil açıklamasının yapılmasını bekliyor. Ancak 28 Ekim tatil mi sorusunun cevabı ile ilgili bakanlık henüz bir açıklama da bulunmadı.

Cumhuriyet'in 93. yıldönümü bu sene ülkenin çeşitli bölgelerinde yapılan organizasyonlarla kutlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte her yıl ülke genelinde kutlanan Milli Bayramımız 29 Ekim bu sene Cumartesi gününe denk geliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Cumartesi gününe denk gelmesi Öğrenciler ve kamu çalışanları tarafından 28 Ekim Cuma günü tatil olacak mı sorusunu gündeme getirdi. 28 Ekim Cuma günü'nün tatil olup olmayacağı hakkında yapılan henüz net bir açıklama olmamasına rağmen Ulusal Bayramlarla ilgili yönetmelikte şu şekilde geçiyor;

"1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder."

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir