Görüş Bildir

İşte sosyal dayanışma!

Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, Sur ilçesindeki okullarda güvenli gelecekleri için eğitim verdikleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, onlarla top oynadı.

İşte sosyal dayanışma!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki okullarda terör mağduru çocuklara güvenlikleri konusunda bilgi veren polis ekipleri daha sonra onlarla top oynadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan, Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle uygulanan, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek Sosyal Koruma ve Destek Pogramı" (ÇOGEP) kapsamında terör saldırılarının yaşandığı Sur ve Bağlar gibi ilçelerde eğitim öğretim gören terör mağduru çocuklara polisler tarafından bilgilendirme semineri veriliyor.

Geçen yıl aralık ayında başlayan proje ile 23 ilkokulda 10 bine yakın öğrenciye bilgilendirme yapılırken, proje kapsamında 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERLE İŞBİRLİĞİ

İsmet Paşa İlkokulunda gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde öğrencilere polislik mesleği tanıtılırken, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, kaybolma ve kaçırılma durumlarında nasıl davranmaları gerektiği konusu ile 155 Polis İhbar Hattına ilişkin bilgi verildi.

Polisler, kendilerine zarar verebilecek her türlü tutum, davranış ve kötü alışkanlıktan uzak durmaları gerektiğini örneklerle anlatırken, çocuklardan gelen soruları da yanıtladı.

Seminerin ardından polisler öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Hediye almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler okul bahçesinde polislerle top oynadı onlarla sohbet etti.

Polislerle top oynamaktan duydukları mutluluğu dile getiren çocuklar, verilen eğitimin son derece faydalı olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi